Mainos
Call of Duty: Modern Warfare III -pelin piti olla lisäosa viime vuoden osalle, mutta kasvoikin yhtäkkiä itsenäiseksi jatko-osakseen. Millainen se nyt sitten on, ja kannattaako vai pitääkö siihen päivittää?

Alunperin tänä vuonna (2023) ei pitänyt julkaista uutta Call of Duty -peliä lainkaan, vaan suuri lisäosa viime sykysyn Call of Duty: Modern Warfare II -pelille.

Kun Activisionin finanssiosasto laski numeroita yhteen ja totesi, että pelkän lisäosan julkaiseminen tuottaisi merkittävästi vähemmän rahaa kuin itsenäisen uuden osan julkaisu, päätettiin Call of Duty: Modern Warfare II:n lisäosa nimetä sittenkin Call of Duty: Modern Warfare III:ksi ja tehdä siihen kylkeen zombi-tila sekä tuoda klassisia Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) -pelin moninpelikarttoja houkuttimiksi.

Mainos

Ja kyllähän se niin menee, että Call of Duty: Modern Warfare III -nimistä peliä ostetaan enemmän ja suuremmalla hinnalla kuin suppeampaa Call of Duty: Modern Warfare II -isoa lisäosaa.

No, minkälainen kokonaisuus syntyy sitten lisäosaksi tarkoitetusta pelituotteesta, joka on pikaisesti paketoitu täysveriseksi pelijulkaisuksi? Otetaan selvää ensin sen yksinpelikampanjasta ja seuraavassa arvosteluosassa moninpelistä.

Sotilaita tunkeutumassa saarivankilaan.
Kampanja alkaa näyttävissä puitteissa.

Yksinpelikampanjassa mentiin aidattomasta kohdasta juosten läpi

Call of Duty: Modern Warfare III -pelin tarina jatkaa siitä, mihin Call of Duty: Modern Warfare II viime vuonna jäi. Eli taas kierretään tutun 141-kommandoporukan kanssa ympäri maailmaa teurastamassa terroristeja ja jahtaamassa sitä isointa vonkaletta. Samalla pyritään muun muassa estämään tuttuun tapaan ohjusiskuja.

Kampanjassa tehtäviä on 14 kappaletta ja ne ovat yllättävän lyhyitä. Suurin osa kampanjan tehtävistä noudattelee MWII:n co-op-tehtävien ja Warzonen kaavaa, jossa pelaajalle annetaan tehtävä ja sen suorittamisessa on oma vapautensa. Jopa loottilaatikot ja loadoutit ovat suoraan Warzonesta.

Sotilas hulppeissa vuoristomaisemissa.

Kampanjan chapter-lista näyttää seuraavalta:

  • Operation 627
  • Precious Cargo
  • Reactor
  • Payload
  • Deep Cover
  • Passenger
  • Crash Site
  • Flashpoint
  • Oligarch
  • Highrise
  • Frozen Tundra
  • Gora Dam
  • Danger Close
  • Trojan Horse
Neljä pelin avainhahmoa kulkemassa poispäin helikopterista.
Pelin tarinaa tähdittävät tutut Taskforce 141:n sotilaat, Simon ”Ghost” Riley, Johnny ”Soap” MacTavish, John Price ja Kyle ”Gaz” Garrick.

Koska vapaat tehtävät ovat rakenteeltaan melko olemattomia, tuntuu MW3:n tarina aika puolivillaiselta. Mieleen tulee Sniper Elite -pelisarja, jossa hiiviskellään avoimessa maailmassa – kunnes jäädään kiinni ja sen jälkeen alkaa hirveä räiskintä.

On kampanjassa muutama ihan kivakin tehtävä. Yhdessä esimerkiksi palataan vuoteen 2019 ja päästään näkemään, mitä Verdanskin kaupungille oikein kävi. Ja maisemathan ovat tuttuja ensimmäisestä Warzone-areenasta.

Sotilas satamassa. Vihollinen tähtäimessä.

Sama peli kuin vuosi sitten?

Käytännössä MW3 on täsmälleen sama peli teknisesti, kuin vuodentakainen MW2. Koska peli on alunperinkin suunniteltu MW2:n lisäosaksi, toimii se myös täysin MW2:n alaisuudessa. Jotta MW3:sta päästään pelaamaan, asennetaan koneelle siis viime vuoden MW2-peli. Tämä ei tarkoita kuitenkaan, että MW2-lisenssi kuuluisi samaan pakettiin, vaan vaikka pelaaja käytännössä asentaa MW2:n, hän ostaa MW3-pelin ostaessaan vain MW3-lisenssin. Eli kahta peliä ei saa yhden hinnalla – tietenkään – kuka nyt ilmaiseksi antaisi yhtään mitään.

Koska kyseessä on samalle pelimoottorille ja samalle aihiolle rakennettu ”jatko-osa”, ovat laitteistovaatimuksetkin samat. Mitään uutta graafisella saralla tai pelattavuudessa ei ainakaan yksinpelikampanjassa ole.

Toki näyttäähän peli mahtavalta ainakin 4K-resoluutiossa kaikki nupit kaakossa, mutta esimerkiksi RTX-kikkailuja ei ole mukana tai muitakaan suuria graafisia ponnistuksia. Ehkäpä tällä pelataan nyt aikaa menettämättä rahaa, ja ensi vuonna saamme jotain uutta myös graafisella puolella?

Urheilustadion. Valtavasti siviiliuhreja.

Kannattaako ostaa?

Pelkästään yksinpelikampanjan takia Call of Duty: Modern Warfare III -peliä ei missään nimessä kannata ostaa. Sen kesto on nelisen tuntia ja sen jälkeen kaikki tarinallinen herkku voidaan unohtaa – ellei sitten halua metsästää kaikkia trophyja.

Moninpeli onkin sitten eri asia, mutta siihen palaamme viikon kuluttua tämän arvostelun julkaistusta, jossa summataan myös koko paketti.

Mainos