Mainos
Kasvit ja zombit ovat jälleen sotajalalla. Tällä kertaa ikiaikainen taisto raivoaa elektronisena joukkuelajina kolmannen persoonan ammuskelupelin muodossa.
Plants vs. Zombies -sarja on viiden viimeisen vuoden aikana vakiinnuttanut asemansa yhtenä markkinoiden tunnetuimmista torninpuolustuspeleistä. Siksi sarjan uusin tulokas, Garden Warfare, on aikamoinen outolintu. Kyseessä on puhtaasti moninpeliin keskittyvä, iloisilla grafiikoilla höystetty joukkuepohjainen räiskyttely.
Monilta osin Garden Warfare seuraa lukuisista nettiammuskeluista tuttua kaavaa. Kaksi joukkuetta (tässä tapauksessa kasvit ja zombit) taistelevat kynsin hampain voitosta vaihtuvissa ympäristöissä, erilaisten pelimuotojen parissa. Tappo- ja valloitusmatsien lisäksi Garden Warfare tarjoilee pelattavaksi horde-pohjaisen Garden Opsin, jossa kasvit pääsevät taistelemaan tietokoneen kontrolloimia, kerta kerralta haastavampia zombieaaltoja vastaan.
Oman hahmonsa pelaaja valitsee neljästä varsin perinteisestä luokasta. Taistelun tuoksinaan pääsee esimerkiksi zombie-sotilaan, auringonkukka-lääkintämiehen tai epäkuolleen insinöörin saappaissa. Uutispommin paikka on siinä, että alkuasetelmastaan huolimatta PvZ: Garden Warfare onnistuu olemaan osiensa summaa suurempi ja parempi peli.
PvZ: Garden Warfare ylittää harmaan multiplayer-massan usealla rintamalla. Vaikka hahmoluokat ammentavat perinteistä, tarjoaa PopCapin fantasiamaailma pelattaviin olioihin hyppysellisen hyvän mielen taikaa. Esimerkiksi hiiviskelyyn ja yllätyshyökkäyksiin erikoistuneen lihansyöjäkasvin kaivautumiskyky ja insinöörizombien kontrolloimat dronet tuovat taisteluihin mielenkiintoisia ja nautinnollisia kulmia.
Positiivista pöhinää aiheuttaa myös pelin upgrade/lisäesinesysteemi, joka perustuu taisteluista ansaitulla valuutalla ostettuihin virtuaalisiin keräilykortteihin. Erityiskiitoksen järjestelmä ansaitsee siitä, että sitä ei ole toteutettu kyynisenä rahantekokoneena. Pelin sisäisiä ostoksia ei tyrkytetä, eivätkä ne toimi menestyksen edellytyksinä.
Garden Warfaren pelimekaniikka ja -kontrollit toimivat varsin mukavasti. Tasapainoiset ja viihdyttävät matsit elähdyttävät sekä ampumapelien veteraaneja että aloittelevia räiskijöitä. Pientä parannettavaa löytyy ainoastaan tähtäämisestä (välillä turhan hankalaa) ja hahmojen liikkumisesta (vähän nopeamminkin voisi pisteestä A pisteeseen B kävellä).
Graafisesti peli on iloluonteista herkkua kaikille huumorintajun omaaville. Poksahtelevia värejä pursuavaa silmäkarkkia tuodaan ruudulle natiivilla 1080p resoluutiolla, 60 kuvan sekuntivauhdilla. On hykerryttävä fakta, että lapsiystävällinen ammuntapeli yltää (ainakin PS4:lla) grafiikaltaan PC:n isojen poikien räiskintöjen asettamiin laatuvaatimuksiin.
Pieniä ryppyjä tässäkin rakkaustarinassa tietenkin on. Pitkästymisen ehkäisemiksi pelimuotoja toivoisi olevan tarjolla useampia. Lisäksi moitteen ansaitsevat hieman liian pitkät latausajat sekä pakollinen yhteys EA:n servereihin. Jälkimmäinen vaatimus on jopa hieman omituinen, sillä pakettiin sisältyy kahden pelaajan paikallinen moninpeli.
Plants vs. Zombies: Garden Warfare on pienistä puutteistaan huolimatta monelle pelaajalle hyvä hankinta. Haastetta tarjoillaan mukavasti ja karkkimaisemat saavat hymyn huulille. On hienoa, että pelikaupan hyllyiltä löytyy nyt online-räiskintä, johon myös nuoremmat pelaajat voivat ottaa osaa. Eikä edullisesta hinnastakaan ole haittaa.
Mainos