Mainos

Jos Tearaway ei nappaa, on vika pelaajan mielikuvituksessa – Little Big Planetin tekijöiden uutuus vie luovuuden aivan omalle tasolleen.

Kun peliasioissa puhutaan luovuudesta, tulee helposti mieleen vaihtoehtoiset tavat toimia tai jonkinlainen kenttä- tai tehtäväeditori. Little Big Planet -pelit antoivat luovuudelle oman levelinsä, jotka antoivat pelaajille vapauden suunnitella aivan omia pelimaailmoja. Media Moleculen uusimmassa ei luoda pelikenttiä, mutta olemassaolevaa tasohyppelyseikkailua saa modifioida todella paljon – mitä kekseliäimmin koristein.

Tearaway Unfolded sijoittuu paperimaailmaan, jossa iota-niminen päähahmo saa tehtäväkseen yhdessä pelaajan (Sinä) kanssa pelastaa maailma, inohttavien sanomalehtien ja näitä tuottavien otusten ikeestä. Juoni ei ole hääppöinen, mutta pelikokemus on sitäkin parempi.

Mainos

Tearaway on perinteinen 3D-tasohyppely, jossa pelaaja saa uusia kykyjä tarinan edetessä. Haaste ei ole 80-luvun tasoa, mutta vaikeita, tasoloikille tyypillisiä kohtia Tearaway'stakin löytyy useita.

Pelin paras ominaisuus on luovuuden avainten antaminen pelaajalle. Aina välillä pelin avainhahmot tai satunnaiset sivuhahmot pyytävät pelaajaa koristelemaan itseään tai pelimaisemaa ja jopa sääilmiöitä. Tällöin pelaajan eteen aukeaa tyhjä canvas, johon pelaaja voi piirtää PS4:n ohjaimen kosketusaluetta tai älylaitetta apuna käyttäen. Tämän jälkeen piirretty objekti ilmestyy tarraksi tai pahviobjektiksi, jota näkee sitten joka paikassa peliareenalla. Väärissä käsissä tämä voi olla jopa todella rivo työkalu. (Oheinen videoklippi on vahvasti NSFW).

Pelialuetta voi koristella myös PS4-kumppanisovelluksen avulla, luomalla maisemasta omaa valokuvaprinttiä. Tämä tapahtuu avaamalla sovelluksen kautta älylaitteen kuvakirjaston ja räiskimällä omat kokoelmansa peliin. Hetken kuluttua koko pelialue saattaa tursuta Bile-Danin tai John Cenan kuvia.

Tearaway näyttää todella hyvältä ja hyödyntää kaikki PlayStationin tekniset kikat. DualShock 4:stä revitään kaikki irti, jolloin ohjaimesta muuntuu todellinen taikasauva. Harvemmin sitä joutuu näin monipuolisesti ohjainta käyttämään. Myös PS Eye on kovassa käytössä ja oman kuontalonsa saattaakin löytää yllättävistä paikoista kesken pelin.

Pelissä voi ottaa omia valokuvia, erilaisten filttereiden ja parin linssin voimin. Pelistä saa myös tulostettua paperinukkeja, joita voi omaksi huvikseen leikellä, liimailla ja myydä sitten koulussa tai työpaikalla käsityöharvinaisuuksina.

Vaikka Tearawayn edullinen hintalappu saattaakin hämätä, on peli kunnollinen paketti, jonka tarinalla on mittaa perinteikkään 12 chapterin verran. Mikä parasta se yllättää todella monella saralla. En muista koska viimeksi olisin yllättynyt näin monta kertaa ja riemastunut ihan aidosti minkään pelin kanssa kuten Tearawayn kanssa.

Tearaway on aidosti freesi tasoloikka, josta voi lopulta tehdä hauskasti oman näköisen seikkailunsa – söpösti, narsistisesti tai rivosti.

Mainos