Mainos
Kaikki varmasti muistavat (paitsi jonnet) legendaarisen gallialaisen voimakolmikon Asterixin, Obelixin ja Idefixin järjettömän hauskat ja jännittävät seikkailut, jotka ranskalaiskaksikko Albert Uderzo ja Réne Goscinny loivat aikoinaan sarjakuviksi. Niistä tehtiin muutamat piirretyt animaatiot, sekä parit oikein elokuvatkin jossa Obelixia näytteli legendaarinen fransmanni, Gérard Depardieu uljaan tuulenhalkojansa kera. Supersuosittu sarja tietenkin poiki myös pelejä aimo tukun, joista nyt arvostelun alle on päässyt vuonna 2005 julkaistun tasoloikan Asterix & Obelix XXL2:n remasteroitu versio.

Peli sai hyvän vastaanoton aikoinaan. Tätä uutta, kiillotettua versiota tosifanit varmasti odottivatkin, mutta valitettavasti tämä peli on jäänyt torsoksi. Graafisesti peli on tuotu tälle vuosituhannelle, mutta välianimaatiot ovat edelleen samaa vuoden 2005 kamaa. Samoin ääninäyttely ja efektit ovat järkyttävää kuunneltavaa.

Kurkataampa otanta pelistä videomme muodossa:

Mainos

Kautta Teutateksen! Akvavitix tekee oharit!

Pelin juoni on lähteä tutkimaan kylän herbalistista ja tietäjästä, Akvavitixista kuultua huhupuhetta, että hän olisi liittoutunut itse Julius Caesarin kanssa. Tätä paskapuhetta eivät pelin sankarit tietenkään usko, joten viiksivallut päättävät lähteä itse katsomaan mistä moisessa hölynpölyssä on oikein kyse.

Tarina vie läpi bailumekka Las Vegumin, mysteeriä selvittäen. Sekava tarina ei pidä otteessaan ja perusidea onkin vain mätkiä roomalaisia turpaan ja yrittää selvitä seuraavaan ruutuun.

Voimajuoma sätinöi Asterixin kuupassa.

Kuin mobiilipeli

Kontrollit ovat hyvä ja pelistä löytyy hauskoja referenssejä Super Mariosta, Sonicista, Splinter Cellistä ja monesta muusta tutusta hahmosta. Nämä cameot ja easter eggit ovatkin sitten ainoa pelin hyvä puoli. Peli ei kerro etenemisen suhteen minkäänlaisia ohjeita ja monasti pelaaja (ainakin minä) jää niistämään samoja nurkkia useaan otteeseen, toivoen, että peli etenisi edes hieman.

Roolipelielementtejä pelistä löytyy sen verran, että sankareiden kykyjä voi päivitellä ja uusia komboja opetella – jos näin haluaa.

Välianimaatiot komeasti 320×200 resoluutiolla.

Kombot ovatkin ainoa asia, jolloin peli kertoo, mitä pitää tehdä. Ne ovat naurettavan helppoja suorittaa, eli näissä ei niitä ohjeita olisi edes tarvittu.

Idefix-koiraa voi käyttää hyökkäämään roomalaisen namiskuukkeleihin, säggeihin, ballsseihin ja reisiin, mikäli pelaaja on tällaisen taidon itselleen ostanut. Maksuvälineenä käytetään aikansa luottoa – roomalaisten kypäriä.

Sankareita voi päivitellä, kautta Teutateksen!

Taikajuomaa tai ei, remasterointi on kehno

Lupaava Asterix & Obelix XXL2 on harmillisen tasapaksu, tylsä, graafisesti hieman ankea ja sekavalla tarinalla maustettu. Modernisoitu Asterix & Obelix XXL2 kannattaa jättää hyllylle odottmaan kuoliniskuaan. Suosittelenkin hommaamaan pelin alkuperäiselle alustalle ja nostamaan nostalgista retroarvoa. Eivät ne kaikki pelit tipahda lapsena taikajuomapataan, tämä ei ainakaan.

Mainos