Mainos
Returnal näyttää olevan yksi Sonyn tähän mennessä heikoimmista PC-julkaisuista.

Roguelike-räiskintäpeli on SteamDB:n mukaan saavuttanut tähän mennessä alle 7000 samanaikaista pelaajaa Steamissa ensimmäisen viikonlopun aikana.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että ainoa peli Sonyn viimeaikaisessa PC-katalogissa, joka on menestynyt huonommin, on Sackboy: A Big Adventure, joka saavutti vain 610 samanaikaista pelaajaa.

Mainos

Sonyn muut PC-versiot ovat menestyneet paljon paremmin: God of War johtaa pakkaa noin 74 000 samanaikaisella pelikerralla, Marvel’s Spider-Man noin 66 000:lla, Horizon Zero Dawn noin 56 000:lla ja Days Gone noin 28 000:lla.

On syytä huomata, että vaikka Returnal sai hyvän vastaanoton kriitikoilta ja se palkittiin alan palkinnoilla julkaisuaan seuraavana vuonna, se on huomattavasti pienempi IP kuin God of War tai Spider-Man.

Returnal julkaistiin PC:lle aiemmin tällä viikolla, ja se on tällä hetkellä 165. eniten pelattu peli Steamissa viimeisen 24 tunnin aikana.

Jopa jotkut PlayStationin suuremmat IP:t eivät kuitenkaan ole toistaiseksi onnistuneet tekemään suurta ryminää PC:llä, sillä Uncharted: The Legacy of Thieves Collection sai debyyttiviikonloppunaan yhtä vähän samanaikaisia pelaajia (10 851), vaikka se on paljon suurempi IP kuin Returnal.

Kesäkuussa 2021 Sony väitti, että peliä on myyty PlayStation 5:llä noin 560 000 kappaletta kahden ensimmäisen kuukauden aikana, mikä vastasi sen odotuksia.

Kuukausia kestäneiden spekulaatioiden jälkeen Returnalin PC-portti julkistettiin lopulta joulukuussa 2022.

Suomalaisen Housemarquen seuraava tuleva peli on pikemminkin täysin uusi tapaus kuin jatko-osa, vaikka nimike sisältääkin alun perin Returnaliin suunniteltuja ideoita ja kerronnallisia järjestelmiä.

Lue Returnal-pelin PC-version arvostelu tästä.

Mainos