Showpaini – siitä joko pitää kuin hullu puurosta, tai sitä vihaa kuin hullu puuroa. WWE 2K22 tuo pelaajien hyppysiin realistisinta showpainia; lause, jonka kirjoittaminenkin tuntuu jo nurinkuriselta.
NBA 2K -pelisarjasta tutun 2K:n WWE-pelit ovat WWE-lisenssoituja showpainipelejä. Jos showpaini itsessään ei tunnu tutulta, niin sieltä ponnistaneita tähtiä on varmasti nähnyt sekä isolla ruudulla että pienemmälläkin. Heitä ovat muun muassa John Cena, joka näyttelee nimikko-osaa HBO:n Suicide Squad -elokuvan spinoff-sarjassa Peacemaker ja The Rockinakin tunnettu Dwayne Johnson tuskin esittelyä kaipaa, sekä monta muuta entistä showpainitähteä on hypännyt kehästä elokuviin ja sarjoihin.
Kirjoitin arvion aikaisemmin 2K:n WWE 2K17 -pelistä, jolloin en kovinkaan innoissani kyseisestä pelistä ollut. Respawnissa ilmestyi myös Kristian Eloluodon arvostelu, jolloin tunnelmat toimituksessa olivat jo vähän lämpimämmät. Nyt riemukseni pääsen jälleen kerran hyppäämään salamilta ja testosteronilta tuoksuvaan virtuaalikehään, ja tutkailemaan, josko vihdoinkin 2K olisi onnistunut nakuttelemaan tämän viihdeilmiöiden itsenimittämän megastaran pelillisesti kohdilleen.
Maasta se pienikin ponnistaa
WWE 2K22:ssa on kaksi tarinatilaa. Toisessa pelaaja pääsee itse tekemällään hahmolla nousemaan harjoittelurattaista isojen poikien tai tyttöjen kehään harjoittamaan suurieleistä lihasbalettia. Toisessa taas seurataan pelin kannessakin liitävän Rey Mysterion uraa aina alkuvaiheista alkaen.
Liikkeet kohdillaan
WWE 2K22 on pelillisesti sekä yksinkertainen, että vivahteita täynnä. Ohjauksessa on kevyt isku, vahva isku, tarttuminen, torjunta ja näiden erilaisest kombot.
Matseja voi pelata alkaen 1 vs 1 -otteluista aina vain villimpiin eri variaatioihin.
Kustomointimahdollisuudet ovat huimat. Turpaan antaessa ja ottaessa täyttyy pelaajalla muutamista tappelupeleistä tuttu mittari, jolla voi lunastaa tiukempia väistöjä tai erikoisliikkeitä. Vastustaja on saatava nuijittua painishown mukaisesti tilanteeseen, jossa hän ei voi enää liikkua.
”Kyse on showsta, teatterista ja myös takarivin paskapaikoilla istuvien on nähtävä kuinka paljon polveen sattui”
Kerrankin sujuvaa paneskelua
Tällä kertaa 2K on onnistunut hyvin WWE 2K22:n mekaniikkojen kanssa ja pelaaminen on sujuvaa. Hahmojen liikkuminen tuntuu jouhevalta ja suurimmaksi osaksi ohjaimen liikkeitä touteuttavalta. Ajoitus ratkaisee paljon sitä, onnistuuko jokin liike vai ei.
Ajoittain koin pelatessa jopa riemun hetkiä höhöttäessäni painishown tarttuvalle typeryydelle. Varauksetta voin sanoa että tämä on tähän mennessä paras WWE showpainipeli.
Tätä palkintoporsasta kelpaa esitellä!
WWE 2K22 grafiikat ovat aivan toista luokkaansa kuin edeltäjänsä. Hahmot näyttävät ällistyttävän paljon esikuviltaan ja hahmoanimaatiot ovat todella realistisia. Yleisö hurrailee ja elää mukana kuin WWE show’ssa konsanaan.
Hahmojen areenalle saapumisjuhlallisuudet ovat yhtä eläväisiä, kuin livelähetyksessä. WWE 2K22 hipoo lähes NBA 2K22:n grafiikallista täydellisyyttä.
Äänimaisema on myös sitä täyttä itseään. WWE 2K22:sta voisi hyvällä tahdolla sanoa jopa WWE-simulaattoriksi.
Vedän sua turpaan tähän tempoon, tempoon, tempoon
Showpaini on yleisesti ottaen hyvin erilaista kuin esim. konsoleista tuttujen tappelupelien meininki. Matsin eteneminen on hitaampaa, ja kaikki hahmot viestittävät takariveihin asti kaikki kipunsa. Kyse on showsta, teatterista ja myös takarivin paskapaikoilla istuvien on nähtävä kuinka paljon polveen sattui. Tätä teatteria on hupaisaa sekä katsoa että pelata WWE 2K22:ssa, sen verran aidolta se näyttää.
Meno puolestaan tietysti on hitauden puolesta kankeampaa, kuin esim Mortal Kombatissa, joten adrenaliinivirtausta siitä ei vaan saa millään. Siinä missä kaveriporukalla voisi illanistujaisissa ottaa vaikka turnajaiset Mortal Kombatin kera, on WWE 2K22 enemmän sellainen illan aloittaja, yksi kaksi matsia ja väkeviin siirryttäessä siirrytään myös kovempiin peleihin.
Vaikka peli sisältää yli 170 eri painijaa, on pelaaja silti pitkälti nähnyt kaiken mitä pelillä on tarjottavaa jo parin ottelun jälkeen.
Otetaanko vielä toinen erä?
WWE 2K22:sta voi vihdoin suositella showpainin faneille varauksetta. Tämän hauskempaa ja parempaa siitä tuskin voi tulla.
Peli tarjoilee yli 170 painijalla niin ison otannan mies ja naispainijoita, jotta uskoisi sieltä löytyvän se sopivin. Lisäksi editori antaa valtaisan paljon vapautta luoda juuri omanlaisensa unitardiin pukeutunut kehään iskevä lihanuija.
Ongelmana WWE 2K22-peleissä on juuri se hidastempoisuus ja täysin suomalaisesta mausta kaukana oleva maailma. Nopeampia vääntöjä näkee yöllä snägärillä kahden humalaisen tapellessa viimeisestä ketsuppipussista.
WWE 2K22 on hyvä, jos siitä tykkää – ja sen se vaatii. Tällä kertaa peli tekee viimeisen päälle kaikkensa voittaakseen pelaajan puolelleen. Ratkaisevaksi osaksi jää siis pelaajan oma maku.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.